Skip to main content

Proef het voorjaar, onze nieuwe favorieten!

Het voorjaar komt er aan! En speciaal voor wanneer de zon gaat schijnen selecteerden wij een aantal overheerlijke wijnen welke onlangs aan ons assortiment zijn toegevoegd:

Quinta St Cristina Vinho Verde Branco Grande Escolha

Gemaakt van een blend van de druivenrassen Arinto, Azal, Loureiro en Trajadura en biedt een verfrissende smaak die perfect is voor elke gelegenheid. De wijn wordt zorgvuldig gefermenteerd bij gecontroleerde temperaturen om alle fruitige aroma’s van de druiven te behouden en te onthullen. Het resultaat is een droge, medium-zure wijn met een uitgebalanceerde fruitigheid en de kenmerkende frisse prikkel.

Prijs per fles: € 7,99                Doos à 6 flessen: € 45,00

Puerta Santa Ribeiro Treixadura Torrontes

Deze wijn combineert 85% Treixadura en 15% Torrontés. De druiven zijn afkomstig van 45 jaar oude wijngaarden in de Miño-vallei, in Puga, in het hart van het Ribeiro-gebied. De wijngaarden groeien op zanderige bodems op een hoogte variërend van 50 meter tot 200 meter boven zeeniveau.
Een minerale neus, met tonen van steen, nectarine, limoen en groene appel, met een vleugje bloesem. Schone en heldere gele kleur met groene tinten.

Prijs per fles: € 11,99                Doos à 6 flessen: € 67,00

La Borie Chardonnay IGP Pays d’Oc

De Chardonnay-druiven worden mechanisch geoogst en ondergaan een maceratie van 2 uur. De fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur (17 °C). De wijn wordt 2 maanden op fijne droesem in roestvrijstalen vaten gerijpt. Deze Chardonnay wordt geteeld op de warmste en droogste bodems van de Languedoc, op droge en steenachtige gronden. Heldere gele kleur. vetje en aroma’s van wit vruchtvlees en bloemen. Vol en rond met vriendelijk.

Prijs per fles: € 7,99                Doos à 6 flessen: € 45,00

‘Ma Terre’ Coteaux d’Aix en Provence Rosé

De druiven worden na de pluk geselecteerd en na een lichte persing volgt er bij 10°C klaring van de most, débourbage genaamt, gedurende 48 uur. Daarna vergist de most bij gecontroleerde temperatuur van 18°C. In de neus klein rood fruit, aardbei, framboos en perzik. Floraal en aangenaam fris. De smaak is mondvullend, plezierig droog, vol van klein rood fruit, kruiden en een klein bittertje. Zachte en elegante smaak met milde zuren en een lange afdronk.

Prijs per fles: €13,99                Doos à 6 flessen: € 78,00

Deze heerlijke voorjaarswijnen moet u geproefd hebben, nu verkrijgbaar in de winkel!
Proeven? vraag een van onze medewerkers.

Leave a Reply