5 Aanraders van Chris

Wanneer de temperaturen weer oplopen en je heerlijk achter in je tuin geniet van het eerste voorjaarszonnetje, begint ook weer de zin naar heerlijke voorjaarswijnen. Frisse, sappige en smaakvolle wijnen waar je lekker van kunt genieten.

Hieronder een 5-tal wijnen die op deze momenten mijn hart sneller doen kloppen, zorg dat je deze wijnen dan ook ten alle tijden in huis hebt. Mocht het moment zich voordoen kun je hier optimaal van genieten.

Voorjaarswijnen waar je blij van wordtVolgens Chris
1

Surrau, Branu Vermentino di Gallura, Sardinië, Italië

Vermentino is zo’n druif waar je in het voorjaar direct vrolijk van wordt. Met zijn fris en fruitig karakter is dit een graag geziene wijn op het terras. Op Sardinië gedijt deze druif perfect en topproducent Surrau zet de toon met deze fantastische Branu. Fris, sappig, intens en verfijnd mineraal. Heerlijke voorjaarstopper!
2

Stellenrust Barrelfermented Chenin Blanc, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Deze Chenin Blanc kent een delicate frisse smaak en een intense, romige zachtheid door de gisting op hout. Een topkwaliteit van Oude stokken, waar Stellenrust bekend om staat. Intens zacht met een heerlijk fris karakter en aangename zuren. Op het terras in de zon, droom je helemaal weg met een glas van deze wijn.
3

Van Volxem, Weissburgunder, Moezel, Duitsland

Pinot Blanc is zeer bekend uit de Elzas, maar gedijt ook bijzonder goed in de Duitse wijngaarden, waar we hem kennen onder de naam Weissburgunder. Het iets koelere klimaat van de Moezel zorgt voor een zeer verfijnde frisheid van deze wijn. Het vakmanschap van Van Volxem komt duidelijk naar voren wanneer je deze wijn proeft. Veel geur, rijp exotisch fruit en heerlijk bloemig in de neus. Een lichte houttoon zorgt voor een bijzonder mooi en geconcentreerd karakter. Alles opzij voor mij en deze wijn!
4

Prieler Blaufrankisch Johanneshohe, Burgenland, Oostenrijk

Ook kan ik genieten van een mooi glas rood. Een volle wijn met vriendelijke fruittonen, zoals deze Oostenrijkse Blaufrankisch. Intense smaak en heerlijk fruit als zwarte kersen en bramen met een aangename kruidigheid. Een glas die een heerlijk mondvullend gevoel geeft en je vrolijkt maakt van het fruit dat door je mond rolt. Sappig, verleidelijk en geconcentreerd. Serieus genieten.
5

Deutz Champagne Brut Classic.

En altijd bingo is het met een mooie Champagne. Een van mijn favorieten is Deutz. Een Champagnehuis die druiven betrekt bij gecontracteerde wijngaardeniers, maar ook veel eigen bezittingen heeft en eigen bezittingen zijn allen Premier Grand Cru geclassificeerd. Een Champagne met heerlijk fruitkarakter en een prachtige mousse.
Dit is genieten met een grote G.

Top 5 van Joost

Hieronder ziet u een vijfmaal bieren die absoluut bij mijn favorieten horen. Het zijn verschillende soorten bier en ieder met een eigen smaak. En ze blijven heerlijk om te drinken.

De 5 bieren om altijd van de genieten!Volgens Joost van der Zanden
1

Van Moll Toewijding 6,5%

Als ik het heb over een blond bier met pit, dan heb ik het over deze! De van Moll Toewijding is een prachtig blond bier vol van smaak, met een frisse, citrusachtige twist. Dit is een bier die je laat verrassen! En het leuke is, hij wordt in Eindhoven gebrouwen.
2

La Goudale Grand Cru 7%

Dit biertje hoort absoluut in mijn favorieten thuis. Het is een Grand Cru, Donkerblond van kleur en heel zacht van smaak. Voornamelijk proef ik tinten terug als vanille, maar ook lichte citrus tinten. Dit is echt een aanrader! Het bier wordt gebrouwen in Frankrijk.
3

Le Fort Dubbel 8,5%

Le Fort Dubbel, een dubbel die zowel tinten heeft van een gewone dubbel als de tinten van een quadrupel. Een hele mooie volle smaak met zowel karamel tinten, fruittinten en Gebrande moutsmaak in de mond. En in de afdronk gaat hij mooi over naar een zacht bittere smaak. Dit bier wordt gebrouwen in het Belgische dorp, Kortrijk.
4

Muifel Broeder Everardus Tripel 9%

Een geweldige Tripel uit het stadje Oss. Dit is een Tripel om van te genieten. Zo mooi vol, krachtig van smaak, met veel fruitige tinten. Hij heeft ook een mooie witte schuimkraag. Dit is een Tripel die je geproefd moet hebben!
5

Gulden Draak Classic 10,5%

Gulden Draak Classic, een Strong Ale. En ja, letterlijk 'Strong'. Dit bier heeft een 2e vergisting gehad. Voor de 2e vergisting worden wijngisten gebruikt waardoor deze zware jongen een eigen aroma krijgt. Een Strong Ale vol van smaak met veel zachte tinten. Het bier wordt gebrouwen in het dorp Evergem in België.