Paprika, gevuld met kippengehakt en gemengde groenten

Recept voor 6 personen

Ingrediënten

3 paprika’s
400 gr kippengehakt
200 gr gemengde groente, te koop in blik of diepvries
1 sjalot
1 el fijngesneden gemberwortel
1/2 el kerrie
2 tenen knoflook
1 el seste van sinaasappel
1 ei
2 el paneelmeel
4 el geraspte kaas
peper en zout

Bereiding

Snijd de paprika’s in de lengte doormidden, haal het zaad en de witte zaadlijsten eruit. Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de paprika met het gehakt. Zet een uur weg in de koelkast. Grill de paprika op de bbq totdat het gehakt gaar is. Als je er een houten sateprikker in steekt en die komt er droog uit, dan is het gaar. Het voelt dan ook veerkrachtig aan als je erop drukt.

Het kan ook in de oven, op 170 graden hete lucht. De bereidingstijd hangt af ven de grootte van de paprika’s.

Serveer als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Van de bbq met een heerlijk fris glas Finca Milena Blanco!

Eet smakelijk,

Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.

Afdrukbare PDF