Gevulde rollade van bavette met geroosterde aardappelen en gegrilde groenten

Recept voor 6 personen

Ingrediënten

Voor de rollade:
1 bavette van 800 gr
150 gram serrano- of coburgerham
1 rode ui
100 gr champignons
1/2 rode paprika
125 gr mozzarella
125 gr fijngesneden prei
1/2 gele paprika
1/2 groene paprika
3 el mosterd
peper en zout
rolladenet

Voor de geroosterde aardappelen:
600 gr geschilde aardappelen in schuitjes gesneden
2 takjes rozemarijn
1 el crème fraîche
peper en zout
olijfolie

Voor de groente:
600 gr gemengde groente
100 gr gerookte spekblokjes
bijvoorbeeld spruitjes, rode ui, pompoen en sperziebonen
olijfolie
zout

Bereiding

De rollade:
Leg de bavette plat op een snijplank en snijd hem langs de platte kant een keer bijna door. Klap het vlees open. Snijd de rode ui, prei, paprika, champignons en mozzarella fijn. Bestrooi de plak vlees met peper en zout en smeer in met mosterd. Beleg het met de plakjes ham. Verdeel de groente en de kaas erover en rol het geheel strak op. Dan het rolladenet eromheen. Laat een half uur rusten. Braad de rollade in de oven of op de barbecue tot een kerntemperatuur van 55 graden.

De geroosterde aardappelen:
Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Meng alles door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Grill samen met het vlees in de oven of barbecue.

De groente:
Meng alles door elkaar en grill samen met het vlees en de aardappelen. Heerlijk met een glas Passimento van Baglio Gibellina op 18 graden!

Eet smakelijk,

Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.

Afdrukbare PDF