Proeverijen

Regelmatig organiseren wij leuke proeverijen, workshops en Nosing & Tastings.
Schrijf U in voor onze
nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Whisky Nosing & Tasting
Lost Distillery ‘Lost but not forgotten’

Met trots kunnen wij u melden dat wij een unieke Whisky Nosing & Tasting mogen presenteren met een bijzondere gast en bijzonder fraaie whisky’s.
Mr. Ewan Henderson is vanuit Schotland gekomen om ons kennis te laten maken met een serie bijzondere Maltwhisky’s. Het belooft een leuke avond te gaan worden, waarbij vergane en gesloten distilleerderijen weer aan het bod komen.

Graag presenteren wij U de Nosing & tasting:

Lost Distillery ‘Lost but not forgotten’

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hoe Lost Distillery glorieus verleden en hedendaagse passie in je whiskyglas brengt.

In de afgelopen eeuwen zijn bijna honderd Schotse Malt whisky distilleerderijen gesloten of gesloopt. Dat staat voor bijna de helft van alle distilleerderijen die ooit in Schotland hebben bestaan. Wereldwijde economische crises, overproductie, wereldoorlogen, drooglegging en onverwachte gebeurtenissen hebben bijgedragen aan het verdwijnen van deze distilleerderijen. Als gevolg van al deze factoren zijn veel unieke en gewaardeerde merken verloren gegaan.
The Lost Distillery Company heeft geen warehouse voor oude vergeten whisky, geen geheim recept of DNA-analyse en heeft geen plannen om deze verloren distilleerderijen te heropenen. Het antwoord op wat men realiseert is te vinden in de geschiedenisboeken en vergeten logboeken. Men maakt een blend van Single Malt whisky’s van diverse distilleerderijen met verschillende smaakprofielen aan de hand van de notities van de archivaris en de interpretatie van de ‘Master Blender’.

Mr. Ewan Henderson is de Global Brand Ambassador van The Lost Distillery en zal ons meenemen in het glorieuze verhaal van het tot stand komen van dit mooie project en ons deze fantastische whisky’s laten proeven. (De avond is dus wel geheel in het Engels).

 

Whisky N&T Lost Distillery ‘Lost but not forgotten’
Wanneer?                  Vrijdagavond 11 oktober 2019
Aanvang:                    19:30u
Locatie:                      Orangerie Uden, Meester van Coothstraat 67, Uden
Prijs:                               € 25,00 per persoon

 Wijncursussen

Chris zelf in te vullen content

Titel

Chris zelf in te vullen content