Proeverijen

Regelmatig organiseren wij leuke proeverijen, workshops en Nosing & Tastings.
Schrijf U in voor onze
nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Single Malt Whisky Nosing & Tasting

-DEZE NOSING & TASTING IS VOLLEDIG UITVERKOCHT-

 

Beste Liefhebber,

Wij zijn er trots op om wederom een mooie Nosing & Tasting te mogen organiseren. Om jullie kennis te laten maken met diverse prachtige en smaakvolle whisky’s, organiseren wij op donderdagavond 13 Oktober 2022 een N&T bij Orangerie Zinderend met in de hoofdrollen:

GLENGOYNE, TAMDHU EN SMOKEHEAD!!!!

Drie verschillende distilleerderijen uit diverse regio en met verschillende stijlen.
De uitleg en prachtige story’s achter deze distilleerderijen en hun whisky’s zal verteld worden door Whisky-Ambassador Joël de Kock. De kracht van zijn verhaal zal natuurlijk bevestigd worden door een indrukwekkende proeverij van deze whisky’s.

Glengoyne, Highland Whisky
: Tijd loopt als een rode draad door de geschiedenis. De complexe smaak van de Glengoyne whisky’s komen mede tot stand dankzij het trage distillatieproces. Het langzaamste van Schotland. De smaken bouwen zich hierbij uur na uur op. Hierdoor ontstaat de heerlijke zachte en fruitige smaak waar de whisky’s van Glengoyne beroemd om zijn.

Tamdhu, Speyside Whisky
: Tamdhu wordt ook wel de “Can-Dhu-Spirit” van de grote Industriële Revolutie genoemd. De distilleerderij doorstaat vervolgens de ups en downs van de 20e eeuw, wordt een aantal maal gesloten en heropend, om in 2010 opnieuw gesloten te worden. Maar niet voor lang, want in 2011 neemt Ian Macloud, familiebedrijf en onafhankelijk bottelaar de distilleerderij over. Vanaf 2012 wordt er weer geproduceerd, geheel in de geest van de ‘founding fathers’ van de distilleerderij.

Smokehead, Islay Whisky : De whisky is met name gemaakt voor mensen die in het dagelijks leven graag door velden met brandend veen lopen en op zoek zijn naar iets authentieks. Bij gebrek aan brandend veen zijn de Smokehead whisky’s een uitstekend alternatief. De zwaar geturfde Islay single malt whisky’s van Smokehead zijn van de hoogste kwaliteit.

Een N&T die u niet wilt missen! Helaas kunnen er maar een beperkt aantal personen deelnemen aan deze proeverij en dient u zich van tevoren aan te melden via de webshop op de site of in de winkel. Uw inschrijving is pas geldig wanneer de bijdrage in de kosten à € 30,- is voldaan. Wacht niet te lang met inschrijven, vol is ook echt vol!

 

Wat:                     Single Malt Whisky Nosing & Tasting
wanneer:            Donderdag 13 oktober, aanvang: 19:45 (start 20:00)
Waar:                   Orangerie Uden (Zinderend), Mr. Van Coothstraat 67, uden

Helaas is deze Nosing & Tasting uitverkocht.

Onze volgende Whisky Nosing & tasting staat gepland op 24 november 2022.
i.s.m. Toon de Gier die de legendarische whisky’s van Jura gaat behandelen.

Wilt U hier graag bij aanwezig zijn, stuur dan alvast een mail aan post@wijnhuisuden.nl en dan zorgen wij dat U een pre-inschrijving krijgt.

 Wijncursussen

Chris zelf in te vullen content

Titel

Chris zelf in te vullen content